Funktionsnedsättningsvecka
Publicerat den


Första dagen fick jag prova på att vara döv, vi blev erbjudna öronproppar. Men jag tyckte inte att jag var tillräckligt döv så jag satte på mig både en mössa och en halsduk för att höra så dåligt som möjligt. Då vart det jobbigt =) Måste säga att det kändes som man missade massor i skolan, massor av viktig information. Men det var roligt och väldigt lärorikt. Sen när man tog ur öronpropparna så hör man genast vilken jäkla volym det är när människor omkring en pratar. Och när man själv gör det.


Andra dagen valde jag att vara blind, jag klarade mig HELA skoldagen! 7 timmar totalt. Är jätte nöjd.
Det var väldigt otäckt tycker jag, man vill ju gärna ha koll på vart man sätter sina fötter, men det var kanske hopplöst. Så som tur var hade jag snälla klasskamrater som ställde upp som ledsagare den dagen. Det var nog obehagligast hittills, tänk att leva i ett evigt mörker. Fy va trist, jag lider med dom som måste det.
Och är samtidigt väldigt imponerad och ger dom en stor eloge för deras grymma arbeten. Deras träning och allt dom klarar av. Sjukt bra gjort.
På bilden så sitter jag och försöker spela lite gitarr som blind. När jag frågade efter gitarren så kläckte jag värsta kommentaren där efter - jag ska spela blind =) Hahaha SPELA-BLIND hajjar ni?? Jaja klassen tyckte det var roligt.
Det gick faktiskt rätt bra, jag hittade en del aukord och spelade hyffsat för att inte se någonting. =)
När man sedan i slutet av dagen tog av sig ögonbindeln så kan jag lova att det blev jobbigt för ögonen, shit vilket ljus. Hade till och med svårt att sova sen på kvällen, just för att jag behöver blunda! Hmm well well.

Och i dag har jag suttit i rullstol, det ska jag även göra i morgon! Samt följa med Kristin in till Karlstad med Rullstolen. Se hur det känns att åka tåg, vilka ställen man faktiskt kommer in på, hur handikappsanpassat det är överallt osv. Ska också leverera newbody produkter till vänner.

Ha det bra vänner. PÅ FREDAG KOMMER ÄNTLIGEN FREDRIK!!!! Shit va jag längtar  <3



Sankt Patricks Day
Publicerat den

Jag säger bara det:

FLOGGING MOLLY, DROPKICK MURPHYS <3 IRLÄNSK MYSIK FOR THE WIN!!! <3




ÄLskling kommer hem om 6 dagar! Nerräkning :)



Blossoms
Publicerat den


Snart är sommaren här, våren är på G =)

Bjuder på en gammal tagen bild från förra sommaren!
Idag har man varit i Kd hos en läkare. Så har jag varit duktig flicka och införskaffat minipiller! Känns väldigt bra. Så gjorde jag mig förtjänt av att köpa en kavaj till vår/sommaren :)


7 Dagar kvar tills min Fredrik kommer hem nu!!! CRAZY! Är nästan lite nervös :)

Ha det bäst mina vänner!



Tankar, känslor och rädslor
Publicerat den

Hej allesammans!

Jag kollade nyss på en dokumentär som heter Det rätta barnet. Den handlade om två mammor som fött två barn med Down syndrom. Och dom berättar om sina liv med uppfostran, uppväxten och sina känslor.
En riktigt rörande dokumentär, att man inte kan få leva ett liv som alla andra barn för att man är annorlunda, deras 24/7 jobb med sina barn och man ser hur slitna dom är (mammorna) men fortfarande lika glada för det dom har.
Att dom bl.a måste lära sig ett nytt språk bara för att kunna kommunicera med sina barn, så att dom förstår bättre (tecken språk) Shit vilket jobb!

Då kommer ens egna tankebanor in, ens egna känslor och rädslor...
OM jag skulle få ett barn med en psykisk eller fysisk funktionsnedsättning hur skulle jag känna då?
Vad skulle jag säga? Hur skulle man må? Skulle man orka?
Eftersom min mor födde ett barn med austism / utvecklingstörning så börjar man ändå fundera!
Tänk om jag också får ett barn med ett handikapp!?
Man blir nervös, drömmer om det, känslorna spelar in!
Hur stor är chansen? Hur kommer mitt liv då se ut? Kommer min dåvarande man/kille/pappan stanna kvar?

Inte för att det är fel, att barnet är mindre värt eller älskvärt!
Men rädslan finns där, klart jag kommer älska det barnet precis lika mycket som jag skulle älska ett barn utan en funktionsnedsättning! Men rädslan finns där!

Föräldrar som går igenom den här processen från födseln och framåt.. Sliter i så många år för att lära sig, för att förstå, för att få ett annat perspektiv på hur det är! Ja det är hjältar i mina ögon!

Det är sånt här som snurrar runt i mitt huvud, det kommer och går.
Och eftersom jag går på en sådan utbildning så läser vi väldigt mycket om just sånt här, då tänker man ännu mer och känner efter.
Rätt känslomässigt också att läsa om bl.a sin brors handikapp! Jag försöker se det på ett sätt att bearbeta sorgen samt få mer kunskap och lärdom.
Det kanske är det här jag en dag vill jobba med, eller tänk om det en dag blir ens dagliga jobb  utan att man bett om det.

Det här går jag runt och bär på som sagt! Så nu har ni fått en liten inblick i hur min hjärna ser ut :) Eller vad som döljer sig inuti den.

Ha en fin kväll på er, i morgon ska jag på läkarbesök!
Peace <3 En vecka kvar till älsklingen kommer hem, längtar så det gör ont <3


Min kära bror Jimmy Dunemo! Gick bort 2004! Saknar dig!
Hoppas jag en dag kan förlåta mig själv för att jag inte förstod bättre
Hoppas du en dag kan förlåta mig för att jag inte visste bättre
Förlåt!



3 Månader <3
Publicerat den

JAG VEET SARA ATT JAG ÄR SEG PÅ ATT BLOGGA MEN JAG FÖRSÖKER FAKTISKT :)

Problemet är när jag skriver mina inlägg för ofta är ju att jag inte har någonting att skriva varje gång hehe..
Man vill ju gärna ha något vettigt att säga så att säga :) hehe

Idag har jag varit i skolan, dagen började med gympa! Världens monsterpass .. Shit pommes ^^ Så nu är jag helt död, men väldigt nöjd med vad jag presterade.
Vi har även idag börjat med muntlig framställning, vilket var en av mina personliga önskningar , eftersom jag inte gillar att prata inför grupp och lätt blir nervös osv så har dom lagt in det på schemat. För första gången på KPS :)
Det var roligt faktiskt, får se vad det blir och inte blir hehe men det kan ju knappast bli värre än innan (när det gäller att prata inför grupp alltså)

Öhm Idag har jag och Fredrik varit tillsammans i 3 månader, vilket inte alls är länge. Det känns som vi har känt varandra en evighet :) Han kommer hem om 10 dagar! Shit det närmar sig <3
Fredrik är en helt underbar person, finaste personlighet jag någonsin stött på. Och snällaste och mest omtänksamma killen jag mött <3 Du är för mig helt fantastisk och jag önskar mig en lång, stabil och trygg framtid med dig. Du är inte som någon annan jag varit tillsammans med, du är så lugn, sansad, mogen, otroligt hjälpsam och omtänksam! Kan inte förklara men jag trivs hur bra som helst med honom, och jag känner i hjärtat att jag verkligen tror på det här förhållandet!  <3


Lägger upp en bild på mina senaste verk :) Hade lite dötid på Uno, så satt mig och pysslade lite med Linnea!







Söndag
Publicerat den

Idag sov jag jämt lite för länge känner jag. Ärligt man får en chock och ångest om man vaknar 15.00. Det var inte igår man sov så länge :S Nu är hela dagen borta typ..

Jaja nåvälnåväl!
Kan väl berätta lite om helgen.

I Fredags så uppträdde jag och Linnea på Fritidsgården Tolvan, och det blev inte ETT enda fel! Är super nöjd för en gångsskull. Sen fick jag skjuts hem av min goda vän Burken!  Han stannade en kort stund, det var jätte trevligt! Han hade filmat uppträdandet, så den fick jag.

I Går tog jag det mest lugnt.
Vid 16 ungefär så kom en klasskamrat, så började vi skriva på en klasssång. Det var jätte roligt faktiskt hehe, får se hur det går med den och vad klassen säger.
Sen var det Melodifestivalen kl 20.00.
Jag hejade på våra älskade värmlaningar Top Cats, även Ulrik och Loreen.

Och vinnaren av melodifestivalen 2012 blev LOREEN!  Jaja hon är super duktig och har en annorlunda stil på scenen och en vacker röst. Men kommer hon knäcka alla andra länderna tro?
Well well Grattis till Loreen!

Idag vaknade jag LITE för sent som sagt så vet inte vad jag ska hitta på idag. Ska försöka läsa lite i Utvecklingspsykologi boken (Läxa 1 kapitel)
Mer än det blir det nog bara lungt!

Hoppas ni haft en trevlig helg allesammans, ha en fin vecka!


Inte från tolvan men ändå!

DET ÄR BTW DAGAR KVAR TILLS MIN ÄLSKLING KOMMER HEM! <3

 




Du och Jag
Publicerat den

Idag var jag och skolan på en teater som heter *Du och Jag*. Den handlade om mänskliga rättigheter och var jätte spännande. Man började verkligen tänka väldigt mycket, på hur mycket det finns som man kan påverka.
Varför är samhället som det är idag? Varför ser det ut som det gör och varför beter sig folk som dom gör?
Ja jag vill i allafall kämpa för att vi ska få mänskliga rättigheter, jämställdhet och ett tryggt samhälle! Va med och påverka du också!

Nu är det 15 Dagar kvar tills min älskling kommer hem och jag längtar som en galning, fy va jobbigt det är att vara ifrån någon man tycker om så mycket! SÅ LÄNGE! Men snart får jag hålla om honom igen, och då släpper jag honom aldrig hahah! <3

I morgon är det Drama under hela förmiddagen sen har vi inläsningstid och då brukar tråkigt nog folk åka hem! Men tror jag kommer sitta kvar och jobba med vårshowen som vi ska ha i April. Hallå lite panik är det ju.

Ha en trevlig kväll vänner <3




Saknar dig mitt hjärta
Publicerat den



Vi myste till det riktigt sista helgen ihop. Ja överraskade honom med en liten romantisk middag! <3

Gud va jag saknar dig min älskling, jag visste det skulle bli jobbigt att vara utan dig, men kanske inte så här jobbigt. Uh och speciellt nu så här i början när man inte vill någonting hellre än att umgås. Och 6 VECKOR, jag tycker en helg är lång tid utan varandra :(

När du kommer hem så släpper jag dig aldrig igen =)

Jag och älsklingen har bestämt att vi ska åka bort under påsklovet tillsammans, bara han och jag. På en kryssning eller weekend någonstans bara vi <3 Jag längtar så jag blir tookig!
Sen samma helg han kommer hem har han sagt att han ska ta med mig ut till skärgården här i kristinehamn.
Åh va jag längtar <3

Går även allt som planerat och vi fortfarande håller ihop och är lika förälskade så har vi pratat på (eller Fredrik nämnde det först ;) ) att kanske flytta ihop, i allafall kolla runt på lägenheter. För vi anser att det blir mycket billigare än att bo i en varsin lägenhet när vi ändå umgås varje dag och vill vara med varandra hela tiden. Så det är mycket som händer och sker just nu!

Kunde inte varit mer förälskad :)

Ha en trevlig söndag kväll allesammans <3




Nu är det Mars!
Publicerat den

Jao va ska man skriva om idag då!

Förutom att det är Mars och att solen har börjat titta in i fönstren. Det är riktigt varmt och skönt ute nu :) Äntligen VÅR!

I Torsdags var jag ute med min älskade klasskamrat Kristin till Score. Där Linnea va Dj. Och ägde verkligen, shit hon är grym! Så där var jag hela den kvällen, hade skit roligt.
Dagen efter kan jag säga mådde jag inge vidare :) Hehe Och jag skulle egentligen varit med min pojkväns syster till en inflyttningsfest, men det pallade jag inte.
Så idag KANSKE man ska träffa henne och hans familj i stället.. Annars måste jag försöka läsa färdigt sociologiboken idag, det kapitlet alltså!  Men det blir nog en bra dag!

20 dagar kvar till min älskling kommer hem! Åh jag längtar såååå! Vi har pratat på att åka bort någonstans under påsklovet och bara njuta av varandras närvaro! Antingen kryssning, weekend eller Spanien kanske. Men det får nog bli någonting rätt billigt för ingen av oss har direkt den bästa ekonomin! Men det ser jag fram emot!

Här kommer lite bilder som kanske underhåller er mer än denna korta oviktiga text =)

FÖRSTA Score kortet! (VIP gäster)

När jag var nyklippt

Friluftsdagen den 22 Feb. Sandra står på våran station, Grupp 6 :)

Sminkpartyt förra helgen. Jätte trevligt. Unnade mig en Parfym (Thinking of you)

 

Det var allt för den här gången :) Tack för mig ! Over and out!